Syötä tietosi

Maria Kuusiluoma

Maria Kuusiluoma on porilaislähtöinen näyttelijä ja hän toimii Kirjurinluodon Kesäteatterin tuottajana.

Maria valmistui teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 1994. Jo opiskeluaikanaan hän aloitti työskentelyn Suomen Kansallisteatterissa, ensin vierailijana ja vuonna 1997 kiinnitettynä näyttelijänä. Marian kiinnitys Suomen Kansallisteatteriin vakinaistettiin vuonna 1999. Marian viimeaikaisista teatterirooleista Kansallisteatterissa mainittakoon ”Juhlat – ja elämä siinä sivussa” 2023, ”Dosentit” 2021 rooli: Leena Helander-Koskela, ”Lokki” 2019 rooli: Irina Arkadina, ”Mestari ja Margarita” 2017 rooli: Hella. Tällä hetkellä Maria harjoittelee Suomen Kansallisteatterissa Sofi Oksasen kirjoittamaa näytelmää ”Mansikkapaikka”, joka saa ensi-iltansa 6.3.2024.

Vaikka Maria pitää teatterityötä näyttelemisen kuninkuuslajina, tekee hän myös päätyönsä ohessa kameratöitä. Maria on tullut suuren yleisön tietoisuuteen tv-sarjoista ”Puhtaat valkeat lakanat” ja ”Käenpesä”. Tällä hetkellä Marian voi nähdä mm. sellaisissa suomalaisissa tv-sarjoissa kuin ”Pohjolan laki” ja ”Keisari Aarnio”. Lähiaikoina Maria on nähty ja nähdään edelleen tv-sarjassa ”Pohjolan laki”.

Äänitöitä Maria on tehnyt jo 30-vuoden ajan eri muodoissa Voit kuulla Marian äänen lukuisissa tv, radio ja nettimainoksissa, elokuvien- ja tv-sarjojen dubbauksissa, sekä äänikirjoissa.