Syötä tietosi

Linjat kuumina

Kirjurinluodon kesäteatterissa kesällä 2013
LINJAT KUUMINA

Linjat kuumina – maailman suosituimman komediakirjailijan hulvaton musiikillinen riemuralli taksikuskista kahden naisen loukussa.

”Linjat kuumina” –näytelmä kertoo taksikuski Simosta (Kristo Salminen), joka elää onnellista perhe-elämää sekä vaimonsa Jatan (Petra Karjalainen) ja poikansa Jaskan kanssa, että samanaikaisesti vaimonsa Anskun (Johanna Kokko) ja tyttärensä Tuikun kanssa. Parikymmentä vuotta Simpalla onkin mennyt leppoisasti kahden perheen välillä sukkuloidessa. Tilanne kääntyy päälaelleen, kun nuoret tutustuvat toisiinsa internetin keskustelulinjoilla ja huomaavat, että heidän isillään on yllättävän paljon yhteisiä piirteitä. Isä Simolle tuleekin TODELLA KIIRE estää nuoria tapaamasta toisiaan ja siinä pyörityksessä joutuu koville myös hänen kaverinsa Kalevi (Lasse Karkjärvi). Simpan ja Kalen yrityksiä selvittää Simpan ahdinkoa, ei pysty nauramatta seuraamaan.

Kuten hyvässä farssissa kuulukin, roolihenkilöt ajetaan toinen toistaan kiusallisempiin tilanteisiin, joista selvitäkseen tarvitaan, ei pelkästään nokkeluutta, vaan myös joukko valkoisia ja vähän kyseenalaisiakin valheita. ”Linja kuumina” on sarja tukalia tilanteita, nerokkaasti kuljetettua juonta ja näyttelijöiden virtuositeettia. Kirjurinluodon Kesäteatterin esityksessä kuulette lisäksi koko joukon suomalaisia iskelmähittejä – linjat kuumina svengaa takuuvarmasti! Svengin takaavat herrojen kera hurmurikuski Simon vaimot Jatta ja Ansku Kirjurinluodon Kesäteatterin ”Linjat kuumina” -näytelmän ohjauksesta vastaa Tampereen Teatterin pääohjaaja Mikko Viherjuuri, joka on Kirjurinluodon Kesäteatterin ohjauksessa jo melkein veteraani – kolmas kesä menossa. Legendaarinen farssikokki Mikko on luotsannut Kirjurinluodon Kesäteatteriin huimat yleisömäärät saanet menestyskomediat ”Alä pukeudu päivälliselle” 2011 ja ”Täydelliset häät” 2012.

Kuten jo aikaisempina vuosina olemme tottuneet, marssittaa Kirjurinluodon Kesäteatteri tänäkin vuonna näyttämölle joukon alansa huippuammattilaisia. Suomen Kansallisteatterin vakituinen näyttelijä Kristo Salminen ja freelance –näyttelijä Lasse Karkjärvi nähdään molemmat Kirjurinluodolla jo toista kertaa. Nämä huippukoomikot tarjoavat katsojalle vertaansa vailla olevan kaksituntisen kyydin. Hurmurikuski Simon tyrmäävinä vaimoina nähdään Tampereen Työväenteatterin tähti, musikaalirooleissa loistanut Petra Karjalainen ja säteilevä freelance –näyttelijä Johanna Kokko, joka oikeastikin on Kristo Salmisen vaimo. Johanna on juuriltaan aito satakuntalainen, kotoisin Porin naapurista Nakkilasta. Kesällä paljastuu, mikä rooli tässä kaikessa on drag –taiteilija Pola Ivankalla (oikealta nimeltään Mika Tepsa).

Tiedot

ESitYKSET

6.6.2013 – 6.7.2013

Tekijät

TEKSTI

Ray Cooney

OHJAUS JA SOVITUS

Mikko Viherjuuri

KÄÄNNÖS

Mikko Viherjuuri

ROOLEISSA

Johanna Kokko – ANSKU VIRTANEN (vaimo)
Petra Karjalainen – JATTA VIRTANEN (vaimo)
Kristo Salminen – SIMO ”Simppa” VIRTANEN (taksikuski)
Lasse Karkjärvi – KALEVI ”Kale” (vuokralainen)
Pola Ivanka – VEIJO (pikkuserkku)
Valtteri Lehtinen – JASKA VIRTANEN (poika)
Suvi Hurme – TUIKKU VIRTANEN (tyttö)

Kuvat

Kuvat